Stipendene er ment som motivasjon til å fortsette ditt engasjement og arbeid innen dansekunsten. Stipendene tildeles på kunstfaglig grunnlag. Presiser om du søker på grunnlag av ditt pedagogiske, koreografiske, utøvende eller filmatiske virke. Søknadsfrist: 15. januar.

RÅDANS er en dansefestival som finner sted i Råde Kommune i Østfold og den tredje festivalen i rekken finner sted 5.-10.august 2019. Festivalen ønsker et bredt spekter av danseinnslag/-forestillinger i ulike sjangere: både de som er i idefasen og de mer etablerte prosjektene. Frist: 20. desember

Under #codadancefest19 har du muligheten til å pitche arbeidet ditt til programmerere fra hele verden! Både ulike scener og festivaler er opptatt av å se det beste av dans fra Norge. Søknadsfrist 15. januar 2019.

Departementet inviterer alle til å sende innspill til arbeidet med kunstnermeldingen. Departementet har allerede mottatt et stort antall innspill fra aktører i feltet til kunstnerøkonomiutredningen (2015) og kulturmeldingen (2017-2018). Dette ble gjennomgått på nytt høsten 2018 med henblikk på relevans for arbeidet med kunstnermeldingen. Frist 1. februar 2019.

Festivalen “Ceiba Festival 2019“ i Güimar kommune, Tenerife (Kanariøyene) søker tre norske dansekunstnere til neste års festival i mars 2019. Anledningen er at det er 20 år siden Thor Heyerdahl åpnet Parque Etnográfico Pirámides de Güímar. Send inn søknad og CV innen 20. desember.

For 2019 søker Kunsthøgskolen i Oslo etter stipendiatar med gode prosjekter med nasjonal og internasjonal relevans. De lyser ut 6 stipendiatstillinger med søknadsfrist 15. januar kl 1300.

Dansearena nord kan tilby koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform produsentstøtte. Løpende frist. Les mer

Atalante i Götenorg er en artistdrevet scene med gjestespill, sam- og egenproduksjon. De lyser nå ut en open call for gjestespill høsten 2019. Send søknad med prosjektbeskrivelse innen 1. november

Les mer

Danse- og Teatersentrum forvalter disse tilskuddsordningen som skal bidra til at profesjonelle scenekunstnere og kulturaktører får økte internasjonale muligheter. Bransjetilskudd har løpende frist mens reisestøtten har frister: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. september og 1. november.

Les mer

Det skal holdes nasjonalt uttak til den årlige Nordisk-Baltiske ballettkonkurransen som neste gang avvikles 20. - 22. mars 2019 i Falun, Sverige. Konkurransen er åpen for junior 14 - 16 år og senior 17 - 19 år. Påmeldingsfrist 15. januar 2019.