Fri Kunst er et initiativ som inviterer hele kultur-Norge til en markering av kunstnerisk ytringsfrihet. Organisasjoner, kulturaktører, kunstnere og privatpersoner er velkomne til å være med å markere på sitt vis, gjennom arrangementer og spredning gjennom sine respektive kanaler og sosiale medier. I 2020 hadde de 160 som sluttet seg til markeringen, og i alt 34 ulike arrangementer.

For 2021 har de en ambisjon om å få til enda flere. På grunn av den rådende Covid-19-situasjonen vil det sannsynligvis være vanskelig å få til arrangementer i mars. Men en markering av kunstnerisk ytringsfrihet er like viktig og aktuell.

Meld deg som støttespiller til markeringen her: https://www.frikunst.org/bli-med

Hvordan kan du bidra til markeringen?
For medlemsorganisasjoner: Spre markeringen til deres medlemmer. Opprett et arrangement? En workshop? Et seminar? Gjør det på deres måte.

Kunst- og konsertarrangører: Opprett et arrangement eller dediker et allerede planlagt arrangement til markeringen. Spre det til deres publikum!

For kunstnere: Har du en konsert/utstilling etc i perioden 1.-7.mars? Knytt den opp til markeringen av kunstnerisk ytringsfrihet! Ikke minst: spre det til dine kolleger og ditt publikum og oppfordre dem til å gjøre det samme.

For privatpersoner: Spre logoen i deres sosiale media kanaler. Ikke minst - snakk med venner og familie. Bli med på å skape en plattform for diskusjon.

Arrangementer:
Meld det inn på dette skjemaet: https://www.frikunst.org/bli-med eller til froydis@safemuse.org
Legg gjerne inn Fri Kunst og Safemuse som medarrangør.

Følg dem i sosiale medier:
Følg dem på Instagram og Facebook
Bruk hastagen: #frikunst

Last ned banner og logo til bruk på deres kanaler og i sosiale medier: https://www.frikunst.org/nedlastinger

Fri Kunst er initiert og koordinert av Safemuse - en organisasjon som aktivt jobber med å skape trygge arbeidsmuligheter for truede og forfulgte kunstnere. De arbeider for å skape trygge rom, for kunstnerisk samarbeid, kunstnerisk utvikling og kunstnerisk ytringsfrihet.

Les mer

Profilbilde Fri Kunst 2021