Foto: Tale Hendnes

Carte Blanche Echo Flux

Multi-bill

the departed Heart

Inspirert av boken «Melankoliens Anatomi» av Richard Burton fra 1621 tar forestillingen utgangspunkt i dansernes ulike måter å bruke pusten på for å skape lyd, rytmer og en mekanisk pustende installasjon på scenen.

Koreograf Alban Richard er leder for Det Nasjonale Koreografiske Senteret i Caen i Frankrike. I the departed Heart samarbeider han for første gang med komponist Sebastian Rivas som mottok Sølvløven under Venezia Biennalen 2018.

En samproduksjon med Festspillene i Bergen 2019, Grame centre national de création musicale og Centre Choréographique national de Caen i Normandie
Medvirkende:
Alban Richard, Koreograf, Lysdesign
Chihiro Araki, Danser
Adrian Bartczak, Danser
Caroline Eckly, Danser
Daniel Garcia Mariblanca, Danser
Olha Stetsyuk, Danser
Sebastian Rivas, Komponist
Robert Roespel, Lysdesign
Rachel Garcia, Kostymedesign
Daphne Mauger, Koreografiassistent

Primal

© Carte Blanche

Primal søker etter øyeblikket der vi mistet oss selv og er et forsøk på å gjenopprette det som har blitt knust, ødelagt og splittet. Forestillingen utforsker tapt kunnskap om hvordan forfedrene våre levde i symbiose med naturen.

I Primal samarbeider koreograf Ayelen Parolin med den franske beatboxeren Ezra (Vincent Chtaibi) i en forestilling som belyser menneskets historiske forhold til naturen og de tapte kulturene, tradisjonene og ritualene vi ikke lenger har kodene for å forstå.

En samproduksjon med Festspillene i Bergen 2019
Medvirkende:
Ayelen Parolin, Koreograf, Kostymedesign
Timothy Bartlett, Danser
Harald Andreas Beharie, Danser
Dawid Lorenc, Danser
Ole Martin Meland, Danser
Aslak Aune Nygård, Danser
Guro Rimeslåtten, Danser
Anne Lise Pettersen Rønne, Danser
Noam Eidelman Shatil, Danser
Vincent (Ezra) Chtaibi, Komponist
Thomas Bruvik, Lysdesign
Marc Iglesia, Koreografiassistent


Echo Flux er en dobbelforestilling som fokuserer på tilnærmingen mellom dans og musikk, og er Annabelle Bonnèrys første programmering som teatersjef for Carte Blanche.

Hver forestilling byr på et møte mellom koreograf og komponist som utfordres i sin egen søken og tilnærming til de to kunstfeltene. Begge prosjektene tar utgangspunkt i dansernes pust og bevegelse som en måte å skape lyd og rytmer på, med referanser til Vanitas estetikk, melankoliens anatomi, gammeldagse strykeinstrumenter, samiske ritualer og beatboxing.
Vis tidligere forestillinger