Dansens Hus Koreografilaboratoriet 2018

Multi-bill

Sart ansikt/hodeløs kropp

Foto: Sara Angelica Spilling

Det sies at ansiktet er kroppens viktigste identitetsmarkør. Men hvis ansiktet glimrer med sitt fravær, hvem er det som stirrer tilbake på deg?

Sart ansikt/hodeløs kropp er en lek med persepsjonen og utforsker grenselandet mellom objekt og subjekt.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.

facebook.com/events/281296692317060
Medvirkende:
Ida Frømyr Borgen, Koreograf, Konsept, Danser
Sigurd Ytre-Arne, Komponist
Anna Leijonhielm, Videokunst
Amanda Bach, Kunstnerisk veileder
Maaike Croles Fitjar, Kunstnerisk veileder
Hanne Frostad Håkonsen, Kunstnerisk veileder
Juliette Aleksine Piiksi, Stylist (fotoserie)
Sara Angelica Spilling, Fotograf (fotoserie)

Jeg er en hermafrodittTypisk maskuline menn                    klart typisk klart typisk klart typisk

Klart feminine kvinner                       typisk klart typisk klart typisk klart

Typisk maskuline menn                     klart typisk klart typisk klart typisk

Klart maskuline kvinner                      typisk klart typisk mann typisk klart

Kjønn er et eget system av tegn og koder. Vi og publikum må forholde oss til at kroppen og dens bevegelser setter i gang et spill med referanser. Hvordan fungerer det når vi prøver å bevisstgjøre oss om disse signalene?

----

Takk til Ingri Fiksdal og Rikke Bawert.
Medvirkende:
Karen Lynne Bjerknesli, Koreograf, Utøver
Aslak Aune Nygård, Koreograf
Ellen Kristjansdottir, Utøver
Machinefabriek , Musikk
Nils Bech, Musikk
Maren Wesseltoft, Kostymekonsulent

Postmodern cool

Foto: Tale Hendnes

Postmodern Cool utforsker form, tradisjon og forventning i jazzdans med et postmoderne blikk. Forestillingen er inspirert av postmodernismens brudd med modernismens idealer rundt sannhet, fornuft og frihet, og behovet for å frigjøre seg fra strukturer i tiden. Slik postmodernismen redefinerte grenser og sjangere i sin tid, er Postmodern Cool er et forsøk på å reforhandle de estetiske og hierarkiske regimene som historisk har stått sterkt i jazzdansen. I denne forhandlingen mellom samtidens behov og fortidens tradisjoner, oppstår nye utrykk og estetiske idealer som både står i relasjon og kontrast til dagens oppfattning av hva jazzdans er og kan være. 

“The prefix “post” indicates that a culture or artistic practice has stepped out of the previously unquestioned horizon of modernity but still exists with some kind of a reference to it. This may be a relation of negation, declaration of war, liberation, or perhaps only a deviation and playful exploration of what is possible beyond this horizon.” 
- Hans-Theis Lehmann, Post-dramatic Theatre 

Støttet av: Kulturrådet

 
Medvirkende:
Inés Moldskred Belli, Konsept, Utøver fra 2017
Sara Enger Larsen, Utøver fra 2018
Trude Amalie Leirpoll, Utøver fra 2017
Trine Lise Moe, Utøver fra 2018
Hedda Rivrud, Utøver fra 2018
Jordan Fields, Musikk
Gard Hjertaas Bjørnson, Utøver til 2017

Oldemors dans

Foto: Sigrun Drivdal Johnsen

Astri Lied arbeidet som danser på 30 og 40 tallet i Oslo i det gryende frie feltet. Mina Weider er hennes oldebarn og hun har gjennom det siste året nærmet seg hennes kunstnerskap gjennom blant annet samtaler og praksis med hennes tidligere kolleger. Oldemors dans er en duett i en solo. Det er en samtale mellom oldemor og oldebarn på tvers av generasjoner og tid. Men mest av alt er det er en øvelse, praksis og insistering på en videreføring av en arv.

----

En spesiell takk til Ingunn Rimestad og Fernanda Sparre Smith for raus deling og til Eivind Seljeseth for hyggelig veiledning.
Medvirkende:
Mina Weider, Koreograf, Konsept, Utøver

Into the deepDeep Down Dopeizm er et streetdanscrew basert i Oslo. De ble etablert i 2008 og har i dag tolv medlemmer som er spesialisert i ulike stiler innen streetdans. De siste ni årene har de opptrådt på ulike festivaler i inn- og utland, blant annet San Francisco International Hiphop DanceFest i San Francisco, Detour Festival i København, Urban X i Gøteborg, Nordic Moves i Helsinki, Beat On i Trondheim og Urban Moves Festival på Dansens Hus i Oslo.

De to siste årene har de jobbet med å utforske og utvikle sitt sceniske uttrykk, blant annet gjennom deres første helaftens Antibiose (Bærum Kulturhus 2016) og oppfølgeren Antibiose 2.0 (Rå Dans festival og Tou Scene 2017). Crewet har alltid skapt i kollektiv, og gjennom Koreografilaboratoriet ønsket de å utforske og videreutvikle arbeidsmetoder som gruppe, og balansen mellom å utfordre og stå støtt i sin egen base. Into The Deep er et resultat av hvor de er i denne prosessen akkurat nå. 
Medvirkende:
Mathias Jin Budtz, Koreograf, Danser
Anne Goldberg Stavn, Koreograf, Danser
Camilla Tellefsen, Koreograf, Danser
Sindre Eriksson Vik, Koreograf, Danser
Natal Zaks, Musikk


Dansens Hus åpner dørene for unge profesjonelle dansekunstnere sine arbeider gjennom prosjektet Koreografilaboratoriet.

Gjennom Koreografilaboratoriet skapes et rom for mindre formelle visninger og arbeid i utvikling. Det er en viktig oppgave for huset å bidra til utviklingen av morgendagens dansekunst. Dette er en unik mulighet for publikum til å få innsyn i hva som opptar unge norske dansekunstnere i dag.

Gjennom tre dager vil fem kunstnere eller grupper vise fem ulike produksjoner. Årets kunstnere er valgt ut etter en open call der det kom i totalt 42 søknader. Forestillingene strekker seg mellom ulike sjangre og utfordrer både forestillingsformat og samtidige forståelser av kropp og identitet.
Vis tidligere forestillinger